У оквиру лабораторије користимо савремене технологије за помоћ људима и доприносимо повећању квалитета и ефикасности медицинских система и услуга. Развијамо сензорске системе намењене лекарима и пацијентима, а тестирања спроводимо у најнапреднијим лабораторијама за анализу покрета у Европи. У сарадњи са медицинским институтима и клиникама, наши системи се користe у многим клиничким студијама, доприносећи једноставнијем, објективном и поузданом праћењу и евалуацији стања пацијената.

Наши сензори помажу у стварању нових научних сазнања и резултата, који су објављени у међународним часописима. Ове системе развијамо до нивоа индустријског прототипа (TRL7). После тога, отворени смо за партнерства са било којом индустријом која би могла да помогне у даљем развоју финалног производа. Софтверски системи – од признате потребе и идеје до TRL9. Са савременим дигиталним светом, увек постоје нове могућности за пружање помоћи свим заинтересованим странама у медицинском систему и реализацију ефикасних и атрактивних софтверских решења која могу олакшати свакодневну медицинску праксу.

Дизајнирамо решења за наше пројектне партнере, прилагођавајући их њиховим потребама и процедурама. Иновациони центар је компанија која је основана од стране факултета. Као такви, ми водимо пројекте као и било која друга фирма, али сматрамо да за неке пројекте није потребан пословни модел. Све апликације дизајниране и развијене за децу са сметњама у развоју и моторичким, когнитивним и комуникацијским поремећајима су и увек ће бити бесплатне. Штавише, ми смо отворени за сугестије и дискусију о новим играма, нивоима и апликацијама које могу допринети ефикаснијој терапији, процени стања и напретка, или процесима учења, и тежимо да организујемо ресурсе како бисмо развили такве пројекте.

Услуге

Развој нових система за анализу покрета
Системи за анализу покрета горњих и доњих екстремитета
Асистивни системи за опоравак моторних функција код пацијената са
моторичким оштећењем

 

Развој „озбиљних“ игара
Унапређење моторичких и когнитивних способности код одраслих
пацијената са нарушеним моторичким обрасцима
Унапређење моторичких и когнитивних способности код деце са сметњама у развоју и аутизмом
Тестирање и тренирање моторичких и когнитивних способности код старијих људи

 

Софтверска решења
Апликације за пацијенте са хроничним и неуродегенеративним болестима, прилагођене различитим обољењима, стадијумима болести или протоколима праћења
Апликације за медицинске установе и клиничаре за тестирање, дијагностику, праћење и интелигентну анализу података о пацијентима

 

Data Science
Алгоритми за дигиталну обраду физиолошких сигнала
Параметризација, нови клинички протоколи и скале за процену стања,
опоравка и ефеката терапије
Напредни алгоритми за помоћ у дијагностици или квантификацији прогреса болести

 

Персонализована медицина
Пословно и технолошко саветовање за здравствене установе
Софтверска решења прилагођена индивидуалним корисницима и њиховом здравственом стању, потребама, навикама и породичној историји.