Најава Српског дана иновација у роботици

Српски дан иновација у роботици у организацији Електротехничког факултета у Београду ће се одржати у понедељак 16. септембра у Научно–технолошком парку Београд. На догађају ће бити представљене могућности финансирања иновација у оквиру ЕУ Хоризонт 2020 пројеката из примене роботике у различитим областима. Омогућена су финансирања до 300.000 евра за најбоље иновације.

Иновациони центар Електротехничког факултета у Београду, као партнер L4MS пројекта, ће представити други отворени позив намењен фирмама које се баве производњом, а имају иновативне идеје за унапређење аутоматизације логистичких процеса унутар фабрика или производног погона.

Електротехнички факултет, као партнер пројекта DIH² у Србији ће представити први отворени позив за финансирање у области роботике у прилагодљивој производњи, као и могућности финансирања у области медицинске роботике у оквиру ЕУ Хоризонт 2020 пројекта DIH-HERO у југоисточној Европи.

Четврти представљени пројекат ће бити agROBOfood, чији партнер у Србији је Biosens институт из Новог Сада, који ће представити могућности финансирања у области роботике намењене прехрамбеној индустрији и пољопривреди.

Поред ЕУ Хоризонт 2020 пројеката, биће представљени и програми Фонда за иновациону делатност за подстицање иновација, као инструменти подршке Републике Србије домаћим фирмама по угледу на програме Европске уније.

Агенду целокупног догађаја можете наћи на следећем линку.