L4MS је објавио свој други отворени позив

L4MS (Logistics for manufacturing SMEs) је објавио свој други отворени позив 1. септембра 2019. године. Позивају се мала и средња предузећа (енг. SMEs), као и фирме које се баве аутоматиком и роботиком да се пријаве на Acceleration програм. Програм има за циљ да развије нова логистичка решења која користе роботе и OPIL IoT платформу. L4MS Acceleration програм ће пружити финансијску подршку у 3 фазе. Максимални буџет од 250.000 евра ће бити обезбеђен за пројекат са ограничењем од 100.000 евра по учеснику.

Циљ програма L4MS је да пружи производној индустрији повољан начин за имплементацију напредних технологија и аутоматике у логистику процеса производње. L4MS нуди малим и средњим предузећима алате који могу знатно да умање цену и време поставке робота.

У оквиру L4MS Acceleration програма је развијена индустријска платформа OPIL (Open Platform for Innovations in Logistics) која побољшава комуникацију између различитих елемената производног процеса. Укључујући 3D симулатор у процес, омогућава се виртуелно тестирање пре коначне одлуке о инвестицији и вишеструко исплатива примена прилагодљивих логистичких решења у интеракцији људи и робота.

Рок за отворени позив је 30. новембaр 2019. године у 13:00 по централном европском времену (CET).

Више информација на L4MS страници.