Програм финансирања и развоја иновационих инкубатора

Електротехнички факултет Универзитета у Београду, у сарадњи са Научно-технолошким парком Београд и Иновационим центром Електротехничког факултета у Београду, учествује у Програму формирања и развоја иновационих инкубатора у научно-истраживачким организацијама. Програм је осмишљен са намером да подстакне и подржи формирање и развој иновационих инкубатора у оквиру научно-истраживачких организација.

У среду 29. новембра, у прес сали зграде Владе РС, Министарство науке, технолошког развоја и иновација уручило је Уговор о финансирању декану Електротехничког факултета проф. др Дејану Гвоздићу. У оквиру Програма одобрено је укупно 14 пројеката.

Програм ће омогућити развој предузетничких компетенција и повећање броја стартап тимова, као и пружити подршку у виду менторског вођења и саветовања у циљу олакшавања раста стартапова и њиховог несметаног уласка и успеха на тржишту.

Поносни смо што имамо прилику да допринесемо повећању предузетничких капацитета студената и младих инжењера са иновативним идејама.