Премијерка и министар просвете у посети ИЦЕФ-у

Имали смо посебну част да угостимо премијерку Владе Републике Србије Ану Брнабић и министра просвете, науке и технолошког развоја Младена Шарчевића у ИЦЕФ-у.

Наши гости су посетили лабораторије за еЗдравство и интернет ствари, и упознали неке од наших младих, талентованих и вредних инжењера и истраживача. Обилазак су одржали директор ИЦЕФ-а др Милица Ђурић Јовичић и декан Електротехничког факултета проф. др Мило Томашевић.

Нашим гостима је представљен избор од неколико наших тренутних пројеката из лабораторије за еЗдравство, укључујући бежични инерцијални сензорски систем за анализу хода и аутоматску дијагностику поремећаја хода, edutainment систем за децу са аутизмом и сензорски систем за праћење виталних знакова, емоција и будности возача.

Други део посете обухватио је затворени састанак на ком су представљене друге активности и резултати ИЦЕФ-а, након чега је уследила дискусија о будућем раду и развоју.

Премијерка је потписала штампани аудио запис инспиративног говора Николе Тесле о значају инжењерства и науке за будућност.

Овај штампани аудио запис ће остати у ИЦЕФ-у као подсетник на овај дан и поруку нашим запосленима и сарадницима да Влада Републике Србије предвођена нашим премијером препознаје наш рад, знање и потенцијал за даљи раст.